Heb je studievertraging opgelopen? Of ben je zelfs gestopt met je opleiding? Lukt het je niet om een baan te vinden die bij je past? Door je leeftijd en gebrek aan werkervaring heb je vaak nog geen recht op een uitkering. Dus zie je je spaarrekening steeds leger worden of moet je steeds je ouders vragen om geld.

Even de weg kwijt?

Wanneer alles tegen lijkt te zitten en je niet meer zo goed weet wat je graag zou willen doen in het leven, is er een risico dat je wegzakt in een eindeloze zee van tijd. Er is geen vast ritme meer en de motivatie om van de bank af te komen neemt steeds verder af… Het kan dan best lastig zijn om opnieuw aan te haken en grip te krijgen op jouw toekomst. Terwijl je vaak – diep van binnen - niets liever wilt.

Het Jongerenpunt is er voor jou als je je in een kwetsbare positie bevindt doordat je geen diploma of baan hebt. Het is een laagdrempelige plek waar je samen met een adviseur aan de slag gaat om aan je toekomst te werken.

Meld je nu aan en laat weten waar we je mee kunnen helpen.

 • Het gaat bij het Jongerenpunt om het denken in oplossingen en in actie komen. Mijn wens voor de toekomst is dat ik voor veel jongeren kan bijdragen aan het leggen van een goede basis waardoor zij een duurzame baan kunnen vinden.
  Laura
  Coördinator en adviseur JONGERENPUNT.

Ik meld me aan. En dan?!

In 7 stappen weer grip op je leven

 • 1.Uitnodiging

  De adviseur van het Jongerenpunt neemt contact met je op om alvast kennis met je te maken. Jullie spreken een datum en tijd af voor een gesprek bij ons op kantoor of online.
 • 2.Kennismaken

  Tijdens het gesprek vertel je nog wat meer over je achtergrond, je ervaringen, waar je interesses liggen en wat je nodig hebt. Zo krijgen we een goed beeld hoe we jou het beste vooruit kunnen helpen.
 • 3Plan van aanpak

  Je ontvangt een persoonlijk plan van aanpak dat je samen met je adviseur verder bespreekt.
 • 4Groeien en bloeien

  Je doorloop hierna het speciaal voor jou op maat gemaakte ontwikkeltraject. Dit kan uit verschillende onderdelen bestaan.
 • 5Werken of verder leren?

  * Ben je er klaar voor om te gaan werken? Dan start je met solliciteren. Natuurlijk coachen we jou ook tijdens het sollicitatieproces.
  * Heb je weer helder waar jouw talenten liggen en wil je een opleiding volgen? Samen bekijken we de mogelijke opleidingen.
 • 6Passende baan of opleiding gevonden!

  * Yess!! Je vindt een baan! Gefeliciteerd! 😊
  * Top! Je inschrijving bij je school naar keuze is binnen en je start binnenkort met een nieuwe opleiding!
 • 7Weer grip op je leven

  Geen nood, we gooien je niet direct in het diepe. Het komende half jaar houden we nog contact met elkaar. Heb je vragen, dan helpen we je graag nog verder op weg.