Even de weg kwijt?


Naar school gaan of stagelopen is niet of minder mogelijk waardoor je studievertraging hebt opgelopen of misschien is studiebeëindiging plotseling ter sprake is gekomen. Misschien ben je je (bij)baan kwijtgeraakt. Ook heb je door je leeftijd en gebrek aan werkervaring vaak nog geen recht op een uitkering.

Wanneer alles tegen lijkt te zitten en je niet meer zo goed weet wat je graag zou willen doen in het leven, is er een risico dat je wegzakt in een eindeloze zee van tijd. Er is geen vast ritme meer en de motivatie om van de bank af te komen neemt steeds verder af… Het kan dan best lastig zijn om opnieuw aan te haken en grip te krijgen op jouw toekomst. Terwijl je vaak – diep van binnen - niets liever wilt.

Het Jongerenpunt is er voor jou als je je in een kwetsbare positie bevindt doordat je geen diploma of baan hebt. Het is een laagdrempelige plek waar je samen met een adviseur aan de slag gaat om aan je toekomst te werken.

Meld je nu aan en laat weten waar we je mee kunnen helpen.

Ik meld me aan. En dan?!

 1. De adviseur van het Jongerenpunt neemt contact met je op om alvast kennis met je te maken. Jullie spreken een datum en tijd af voor een gesprek bij ons op kantoor of online.
 2. Tijdens het gesprek vertel je nog wat meer over je achtergrond, je ervaringen, waar je interesses liggen en wat je nodig hebt. Zo krijgen we een goed beeld hoe we jou het beste vooruit kunnen helpen.
 3. Je ontvangt een persoonlijk plan van aanpak dat je samen met je adviseur verder bespreekt.
 4. Je doorloop hierna het speciaal voor jou op maat gemaakte ontwikkeltraject. Dit kan uit verschillende onderdelen bestaan.
  • Ben je er klaar voor om te gaan werken? Dan start je met solliciteren. Natuurlijk coachen we jou ook tijdens het sollicitatieproces.
  • Heb je weer helder waar jouw talenten liggen en wil je een opleiding volgen? Samen bekijken we de mogelijke opleidingen.
  • Yess!! Je vindt een baan! Gefeliciteerd! 😊
  • Top! Je inschrijving bij je school naar keuze is binnen en je start binnenkort met een nieuwe opleiding!
 5. Geen nood, we gooien je niet direct in het diepe. Het komende half jaar houden we nog contact met elkaar. Heb je vragen, dan helpen we je graag nog verder op weg.

 
 
 • Het gaat bij het Jongerenpunt om het denken in oplossingen en in actie komen. Mijn wens voor de toekomst is dat ik voor veel jongeren kan bijdragen aan het leggen van een goede basis waardoor zij een duurzame baan kunnen vinden.
  Laura
  Coördinator en adviseur JONGERENPUNT.